Cursuri de prim ajutor
Organizate dupa tipuri de risc sau tipuri de accidentari

Cursuri de Prim Ajutor

Tinind cont ca viata este importanta si are prioritate, legea 319/2006, reglementeaza si impune Socitatilor comerciale si Institutiilor efectuarea de cursuri de prim ajutor.
In orice unitate/institutie/societate comerciala trebuie sa existe o persoana abilitata sa acorde primul ajutor, in caz de nevoie, la fiecare 50 de angajati, pentru fiecare punct de lucru.
Pentru firmele mici de obicei administratorul firmei sau unul dintre asociati efectueaza cursul de prim ajutor obligatoriu.
Cursurile de prim ajutor dureaza de la cateva ore pana la cateva zile, in functie de numarul angajatilor inscrisi, in functie de riscurile mediului de lucru.

Cursuri de prim ajutor

• Masuri de siguranta pentru protectia victimei si a celorlalti;
• Evaluarea starii victimei;
• Solicitarea corecta a ajutorului;
• Efectuarea manevrelor de prim ajutor in cazul: electrocutarii, fracturilor, arsurilor, infarcturilor, atacurilor cerebrale, etc;
• Ce reprezinta primul ajutor la locul de munca;
• Ce trebuie facut in caz de urgenta pâna la sosirea ambulantei;
• Ce trebuie sa contina trusa de prim ajutor;
• Ce resurse (materiale și umane) trebuie alocate pentru acordarea primului ajutor.

Cursuri de prim ajutor

Cursul cuprinde notiuni teoretice, vitale in acordarea primului ajutor, cat si exercitii practice. Se exeseaza proceduri de prim ajutor cu manechinul si cu colegii.

Cursul de prim ajutor este predat de un cadru medical specializat, cu experienta in interventia necesara in cazul situatiilor de urgenta. Cursul cuprinde atât informatii teoretice, cit si aplicatii practice ale interventiei de prim-ajutor (pozitia de siguranta, compresia toracica, RCR, etc.). Cursul se poate adapta si specializa in functie de pericolele majore sau posibile din cadrul institutiei dumneavoastra.
La finalul cursului participantii vor primi Certificatul de atestare a gradului de instruire in acordarea Primului Ajutor. Acest curs acopera competentele practice necesare unui salvator in majoritatea situatiilor posibile, in cele mai multe locuri de munca.

In urma efectuarii cursului se elibereaza o adeverinta necesara in cazul unui control ITM.
Cursul se pot organizeaza la punctele de lucru al firmelor sau intr-un sediu adecvat propus de noi.

Completeaza formularul de mai jos si te vom contacta cat mai curand.

Consultanta de specialitate

Cursuri de prim ajutor